Spletna stran uporablja piškotke za boljšo spletno izkušnjo. Sprejmeš piškotke?

Zgodovina

1971

Že v zadnjih leti šestdesetih je Dr. Menini v svoji livarni I.M.L. v Legnagu (Verona) zagnal proizvodnjo kotlov in odlitkov za ogrevanje. 21. avgusta 1971 je bila kupljena zgodovinska livarna F.A.I.S. v kraju San Giovanni Lupatoto (Verona). Čez nekaj mesecev po združitvi I.M.L. in F.A.I.S. se rodi Sime S.p.A. Odtlej je zelo uspešna zgodovina skupine začinjena s številnimi inovacijami. Že trideset let prizadevanja za inovacije podjetje vodijo k novim, vse bolj ambicioznim ciljem.

1973

Leta 1973 sta prvi pomembni inovaciji izdelava prvega litoželeznega ploščnega radiatorja in plinskega litoželeznega kotla z atmosferskim gorilnikom.

1984

Od vsega začetka je bilo podjetje Sime uveljavljeno kot vodilni proizvajalec talnih kotlov, leta 1984 pa vstopi na področje stenskih kotlov, ki se razvija zaradi vse več stanovanjske gradnje. Tega leta se rodi prvi stenski kotel serije Murelle za ogrevanje in pretočno segrevanje sanitarne vode. Proizvod Sime je skozi čas doživel številne tehnološke evolucije, ki ga danes uvrščajo med najbolj iskane in cenjene proizvode na mednarodnem tržišču.

1991

Od leta 1991 Sime v svoji enoti Business Unit Comfort Ambientale razvija in proizvaja vedno bolj izpopolnjene plinske kotle, ki jih označuje natančnost elektronskega krmiljenja posameznih faz delovanja in postopka zgorevanja.

1996

Zahvaljujoč naprednemu elektronskemu upravljanju toplote se rojevajo vedno bolj inovativni in napredni kotli, kot je Mistral, prvi ekološki kotel z vnaprejšnjim mešanjem plina in zraka z nizkimi emisijami NOx (dušikovih oksidov).

1998

Tržišču se predstavi Planet, prvi inteligentni stenski kotel z daljinskim upravljanjem, ki zagotavlja toplotno udobje (ogrevanje in segrevanje sanitarne vode) in prihranek energije s prilagajanjem temperature vode v ogrevalni napeljavi glede na zunanjo temperaturo.

2001

Leta 2001 pridobi laboratorij podjetja Sime akreditacijo kot certificirani laboratorij za preverjanje CE po direktivi o plinu in direktivi o izkoristkih. Gre za prvi tovrsten akreditiran laboratorij v lasti proizvajalca v Italiji.

2006

Septembra 2006 Sime svojo pozornost usmeri v okolje in obnovljive vire energije. Na trg pošlje solarne toplotne sistema z vdelano visoko tehnologijo za integracijo tradicionalnih kotlov za ogrevanje in segrevanje sanitarne vode. To je bila izbira, ki so je narekovale potrebe trga, podjetje Sime pa se je nanje hitro odzvalo z razširitvijo portfelja svoje ponudbe v kratkem času.

2008

Od leta 2008 se paleta proizvodov za velike porabnike širi, tudi na področju integracije solarne toplote. Razvijajo se nove tehnološke rešitve, povezane z opremo, ki postaja vedno bolj izpopolnjena in zanesljiva, in poenostavlja izdelavo in upravljanje sistemov. Trgu je predstavljena nova generacija kotlov Murelle, inteligentnih stenskih kotlov, ki omogočajo upravljanje več vejnih napeljav z različnimi temperaturami, in solarnih toplotnih sistemov. Vsa elektronika za upravljanje komponent sistema je vgrajena v kotlu, ki se upravljajo kar s komandno ploščo kotla.

2009

V zadnjih letih sta pozornost do okolja in uporaba obnovljivih virov spodbudila povsem novo, drugačno razumevanje ogrevalnih sistemov: Splača se sočasno avtomatično izkoriščati več virov energije in tako zagotoviti optimalno delovanje, ne le posamezne naprave, pač pa celotnega ogrevalnega sistema.
S tem ciljem v mislih se je podjetje Sime v partnerstvu s pomembnim italijanskim podjetjem na področju projektiranja in proizvodnje toplotnih črpalk odločilo investirati v razvoj inovativnega proizvoda.
Pri Sime nismo zanašali na poenostavljeno delovanje elektronskih krmilnikov, ki so na voljo na tržišču. Izbrali smo pot raziskav in poglobljenega znanja o delovanju “sistema kot celote”.
Po dveh letih raziskav in računalniških simulacij s programsko opremo Trnsys je rezultat hibridna združitev programirane elektronike s sofisticiranimi algoritmi in optimiziranega toplotnega bojlerja.
Delo je ves čas potekalo ob podpori Oddelka za tehnično fiziko Univerze v Padovi, kjer so preverjali fizično-matematično strukturo modela in jo primerjali z dinamičnimi odzivi v smeri prihranka energije.
Eksperimenti na terenu v sodelovanju s projektanti termotehnike so omogočili praktično prilagoditev in fino nastavitev programske opreme za upravljanje.

2011

Po dveh letih energetskih raziskav v sodelovanju z Oddelkom za tehnično fiziko Univerze v Padovi Sime predstavi inovativni sistem Multi Energy Manager, ki s sodelujočo logiko združuje različne vire energije za klimatizacijo prostorov.

2016

Na tradicionalnem sejmu MCE Expocomfort v Milanu Sime predstavi Murelle Revolution, edini in inovativen generator toplote v razredu A++, ki v eni napravi združuje kondenzacijski kotel in toplotno črpalko. Naprava zelo  kompaktnih dimenzij brez zunanje enote.