Az oldal a felhasználói élmény javítása céljából sütiket használ. Hozzájárul a sütik használatához?

Történelem

1971

Dr. Menini már a 60'-as évek végén elkezdett kazánokat és fűtésre szolgáló öntvényeket gyártani a tulajdonában álló Legnano-i (Verona megye) I.M.L. Öntödében. 1971 augusztus 21-én megvásárolta a híres San Giovanni Lupato-i F.A.I.S. öntödét, hogy pár hónap elteltével egyesítse a cégeket, mely révén hivatalosan megszületett a Sime S.p.A társaság. Azóta a csoport történetét sikeres innovációk sora kísérte. Az immár 30 éve nem múló vágy a fejlődésre új és ambiciózus célok felé vezeti a céget.

1973

Az 1973-as év hozta el az első két fontos újítást: az első lemezes radiátor gyártását és az első, blokkégővel ellátott kazánok előállítását.

1984

A Sime már a kezdetektől vezető szerepet töltött be az állókazánok piacán, 1984-től pedig megjelent a falikazánokat gyártó szektorban is, ahol a folyamatos fejlődést a lakóingatlanok építésének erős virágzása is elősegítette. Ebben az évben született a Murelle család első azonnali melegvizet és fűtést is biztosító falikazánja. A Sime terméke azóta számos technikai fejlesztésen esett át, melyek révén a mai napig is az egyik legkedveltebb és legkeresettebb termék a nemzetközi piacon.

1991

1991-től kezdve a saját Business Unit Comfort Ambientale szektorának keretében a Sime egyre több fejlett gázkazánt kezdett tervezni és előállítani, melyek fontos jellemzője az égés különböző fázisainak elektronikus, precíziós vezérlése.

1996

Az elektronikus hőkezelés fejlett rendszerének köszönhetően egyre tisztább és tökéletesebb kazánok születtek, mint a Mistral, az első ökologikus levegő/gáz előkeveréssel rendelkező, alacsony NOx kibocsátású készülék.

1998

Bevezették a piacra a Planet-et, az első távvezérlésű intelligens rendszerű falikazánt, mely egyszerre biztosít kényelmet (fűtés és melegvíz) és energiamegtakarítást, köszönhetően a klímaszabályozásnak, mely a bemeneti hőmérsékletet a környezeti hőmérséklet függvényében kezeli.

2001

Ebben az évben nyert a Sime tesztlaboratóriuma akkreditációt, a gáz és energiateljesítmény direktívákra vonatkozó, CE megfelelőségi vizsgálatokat végzésére. A kazán gyártók laboratóriumai közül Olaszországban elsőként kapta meg ezt az elismerést.

2006

2006 szeptemberében a Sime elkezdett a környezetvédelemre és a megújuló energiákra koncentrálni, megjelent a csúcstechnológiás termikus napenergia rendszerek piacán a hagyományos kombinált kazánok integrált verziójával. A döntés hátterében a piaci igények álltak, amelyekre a Sime mindig azonnal, a termékskála bővítésével reagál.

2008

2008-tól a termékkör nagy tüzelőberendezésekkel bővült napenergiával integrált verzióban is. A cég új technológiai megoldásokat fejlesztett ki, egyre összetettebb és megbízhatóbb kiegészítők egységek megvalósításával. Bevezették a piacra az új Murelle termékcsaládot, az intelligens falikazánokat, amelyek képesek különböző hőmérsékletű zónák és szolár berendezések kezelésére is. A különböző berendezések elektronikus összeköttetésben vannak a kazánnal, amelynek kezelőfelületéről közvetlenül lehet irányítani őket.

2009

A Sime azt a stratégiát követte 2009 után is, hogy a nagy tüzelőberendezésekkel szemben támasztott igények és a nagy megrendelőkkel kiépülő kapcsolatok fényében bővítette a termékskáláját. Ebben az évben indult el a cégnél az egyedi fűtési költségelosztók gyártása, melynek a jellemzői a megrendelő javaslatai alapján kerülnek beállításra. A Sime megszilárdította az új, műszaki tanácsadói szerepét olyan egyedi fejlesztésű termékek előállításával, melyek pontosan megfelelnek az adott berendezéssel szemben támasztott igényeknek. Párhuzamosan folytatta a katalógusban található termékkör bővítését a Metropolis és Format falikazán termékcsaládok megújításával.

2011

A Padovai egyetemmel közösen végzett kétéves energiakutatást követően, a Sime bemutatta az új, innovatív termékét, a Multi Energy Manager-t, amely a lakókörnyezet hőmérsékletét különböző energiaforrásokat kombinálva, azok együttműködése réven szabályozza.

2016

A hagyományos milánói MCE Expocomfort kiállításon a Sime bemutatta a Murelle Revolution-t, az egyedi és innovatív A++ osztályú hőfejlesztőt, amely egyetlen termékben egyesíti a kondenzációs kazánt a hőszivattyúval. Ez egy komplett rendszer, külső egység alkalmazása nélkül.